Wat te doen met een kleine en grote tuin?

Wat te doen met een kleine en grote tuin?

augustus 19, 2021 0 Door Bart Jans

Een mooie, grote tuin is wat bijna iedereen wil in Nederland. Jammer genoeg worden ze met de jaar juist kleiner, vooral als je in een grote stad woont. Toch weerhoudt dit er veel mensen niet van om er iets leuks van te maken. Zo kan je zelfs een mini groentetuin hebben op je balkon maar ook een zwembad in de tuin als je in een rijtjeshuis woont. We proberen dus allemaal van alles met onze tuin te doen, zodat we er net zo graag zitten als in onze woonkamer. Als je een ruime tuin hebt is zeker handig om die ruimte te benutten. Zo kan je een blokhut in je tuin zetten voor regenachtige dagen. Zo kan je alsnog droog buiten zitten.

Kleine tuin

Als je maar een kleine tuin of balkon hebt, kan je alsnog heel veel met je tuin doen. Het is namelijk nooit verkeerd om er wat planten en bloemen neer te zetten. Als je het liever iets groters wilt aanpakken kan je ook een muurkas bestellen. Een muurkas is over het algemeen kleiner dan een normale kas. Dit komt omdat de kas aan één kant geen glas heeft. Je kan deze kant dus tegen een schutting of muur zetten. Hierdoor krijg je alsnog dezelfde werking maar zonder veel ruimte in beslag te moeten nemen. Voor een kleine tuin is het ook aan te raden om voor meubels te gaan die inklapbaar zijn. Zo kun je het opruimen wanneer het niet nodig is maar je kan het ook weer terug halen als het wat drukker is.

Grote tuin

Een grote tuin kan ook erg leuk zijn maar er zit ook veel onderhoudt in. Je kan dit natuurlijk altijd veranderen door alles te betegelen maar dat is ook niet ideaal. Wat je dan het beste kan doen is je tuin opsplitsen in meerdere delen. Misschien kan je er inderdaad een zwembad in plaatsen, dan kan je daar de vakantie kant van maken met leuke parasols en ligbedden. Aan de andere kant van de tuin kan je een groentetuin beginnen.