Wat zijn de meest inspirerende vergaderlocaties?

Wat zijn de meest inspirerende vergaderlocaties?

april 13, 2021 0 Door Bart Jans

Een vergadering hoort effectief, inspirerend en motiverend te zijn. Alleen zo zorgt u voor maximaal resultaat. Een unieke locatie in de buitenlucht draagt hieraan bij. Met een bijzondere locatie verandert u de hele dynamiek en daarmee ook de effectiviteit van een teamoverleg, training of strategisch overleg. Buiten vergaderen bevordert de concentratie en creativiteit. Een buiten meeting is een unieke beleving. Benieuwd naar de meest inspirerende vergaderlocaties? Lees dan hier verder.

Midden in de natuur
De meest inspirerende vergaderlocaties zijn omringd door de natuur; groen, het water of een prachtig landgoed. Dankzij het Nederlandse weer zijn buitenvergaderingen niet elke dag mogelijk. Kies daarom voor een vergaderlocatie met veel daglicht en zorg dat deelnemers altijd tijdens de pauzes naar buiten kunnen voor een wandeling over het landgoed, een koffiebreak met weids uitzicht.

Terrassen
Een vergaderlocatie met meerdere terrassen met uitzocht op het mooie omliggende groen nodigen uit om naar buiten te gaan. Door de natuur op te zoeken krijgen deelnemers van de vergadering nieuwe frisse energie.

Buiten vergaderen
Ga naar buiten. Laat letterlijk een frisse wind waaien tijdens de brainstormsessie. Buiten vergaderen geeft een boost aan de bijeenkomst. Het kenmerkt zich aan een gevoel van vrijheid en brengt nieuwe inzichten. Ga dus buiten vergaderen op het landgoed van de vergaderlocatie. Maak gebruik van de tuin. Bijvoorbeeld door in een kringopstelling van boomstammen of aan een grote (picknick) tafel.

Teambuildingactiviteiten
Na een dag vergaderen nieuwe inspiratie opdoen? Ga naar buiten voor een heerlijke bbq of een leuke teambuildingactiviteit, zoals schermen, boogschieten of schapendrijven.

Effectief vergaderen
Vergaderen, de meningen zijn hierover verdeeld. Ze kunnen langdradig zijn terwijl uw andere werk ondertussen blijft liggen. Toch is vergaderen op zijn tijd zeker ook effectief, zinvol en soms erg nodig. Complexe vraagstukken vragen om een creatieve aanpak. Hierin leveren omgeving en sfeer dus een grote positieve bijdrage aan de productiviteit en effectiviteit van een meeting. De beste ideeën komen tot stand op de meest inspirerende plaatsen: buiten vergaderen. Kies dus voor een vergaderlocatie met buiten vergader mogelijkheden, gelegen in het groen, die aanzet tot nieuwe inzichten, ideeën en inspiratie.