Wat zijn de mooiste vloertegels voor in de keuken?

Wat zijn de mooiste vloertegels voor in de keuken?

juni 27, 2023 0 Door Bart Jans

We denken vaak niet echt meer na over de vloer in de keuken, omdat we dezelfde soort vloerbedekking gebruiken als in andere kamers van het huis. Maar eigenlijk is dat jammer, want het kan nog steeds leuk zijn om bijvoorbeeld vloertegels met een mooi patroon in de keuken te leggen. Een vakman die vloeren legt kan je daarbij helpen. In dit artikel laten we een aantal mooie vloeren met patronen zien die geschikt zijn voor de keuken. Op die manier kun je wat inspiratie opdoen voor de inrichting van je eigen keuken.

Veel keuze

Bij Totaaltegel zijn er talloze verschillende soorten plavuizen en stenen vloertegels waaruit je kunt kiezen. Deze tegels zijn verkrijgbaar in diverse maten en diktes. Bovendien zijn er verschillende materialen waaruit ze vervaardigd kunnen zijn. Alsof dat nog niet genoeg is, heb je ook nog de keuze uit diverse prints en nog veel meer. Met andere woorden, er zijn eindeloze mogelijkheden om het kiezen van de juiste vloertegels nog gemakkelijker te maken.

Keramische tegels voor weinig onderhoud

Iedereen wil graag producten die geen onderhoud nodig hebben. Maar ik moet je teleurstellen, want dergelijke producten bestaan eigenlijk niet. We moeten allemaal stofzuigen als we ons huis netjes willen houden. Dit geldt ook wanneer je keramische plavuizen kiest. Het enige wat je hoeft te doen, naast dweilen, is regelmatig stofzuigen. Omdat de tegels niet poreus zijn, kunnen vuil en vocht niet in de tegels trekken. Als de tegels vies worden, kun je ze eenvoudig schoonmaken met een sopje en een doek of dweil. Je hoeft je geen zorgen te maken over vlekken.

Natuursteen

Als je een vloer in de keuken wilt met meer karakter, kun je ook kiezen voor natuurstenen vloeren. Een voorbeeld hiervan is een leistenen vloertegel. Het is een sterke en compacte tegel waarop vuil niet snel zichtbaar is. De vloer is van nature ruw en een beetje vettig, waardoor schoonmaken heel gemakkelijk is. Houd er echter rekening mee dat de vloer gevoelig kan zijn voor oppervlakkige krassen, zoals die veroorzaakt kunnen worden door stoelpoten. Gelukkig kun je deze meestal gemakkelijk wegvegen.