Wat zijn de voordelen van een lokaal incassobureau?

Wat zijn de voordelen van een lokaal incassobureau?

april 26, 2021 0 Door Bart Jans

Bent u op zoek naar een incassobureau? Soms is het lastig om een betrouwbaar incassobureau te vinden. Het kan voordelen hebben om voor een incassobureau te kiezen dat in je regio zit, zodat je altijd langs kunt voor advies of overleg. Zit je bedrijf in Limburg, kies dan voor een deurwaarder Limburg. Vaak hebben deze incassobureaus een groter netwerk en kennen ze de bedrijven in deze omgeving.

Niemand is graag een nummertje

Het is fijn als het incassobureau u kent en een gezicht heeft bij naam en dossier. Vindt u het fijn als uw incassobureau u kent en u niet elke keer hoeft uit te leggen wie u bent? Als u kiest voor een incassobureau uit uw regio heeft u vaak een vaste contactpersoon, waar u vaak contact mee heeft en die regelmatig even bij u langs komt.

Bekend met de regio

Een ander voordeel van een incassobureau uit uw regio, is dat zij de regio kennen en de taal van de omgeving spreken. Het kan ook zo zijn dat de debiteur vaak al bekend is bij het regionale incassobureau. Dit werkt efficiënt natuurlijk. Tevens is dit ook fijn voor uw klant, dat hij of zij niet voor de zoveelste keer hoeft uit te leggen waarom hij even wat moeite met betalen heeft. Bij grote landelijke incassobureaus komt de debiteur in een “standaard traject” terecht. De behandeling gaat volgens een vast gecomputeriseerd traject. Niet persoonlijk en zeker niet flexibel.

Bent u dus op zoek naar een betrouwbaar incassobureau waar u zonder al teveel gedoe binnen wilt springen, dan is het zeker aan te raden een incassobureau in uw buurt te zoeken. Belangrijke geldzaken kunnen dan met u en met de klant besproken worden, face-to-face.