Wedden op de Europa League? Hier moet je aan denken!

Wedden op de Europa League? Hier moet je aan denken!

mei 16, 2022 0 Door Bart Jans

In vergelijking met de Champions League is de Europa League natuurlijk maar heel klein. Dat neemt niet weg dat deze competitie in geheel Europa met blijdschap bekeken wordt. Het is tegelijkertijd ook dé competitie waarbij de bookmakers zien hoe vaak er weddenschappen worden afgelegd. Het kijken en wedden op de Europa League is ongelooflijk populair. Dit begint al bij de eerste wedstrijden en de hype is pas echt rond tijdens de finale. Op dat moment hebben de bookmakers het bijzonder druk met alle interesse voor de Europa League.  

Het wedden op voetbal bestaat natuurlijk al een hele tijd. Het heeft een grote vorm van aantrekkingskracht om op de uitslagen van sport te wedden. Voetbal ligt ons dicht bij het hart en voetbalwedden is dan ook één van de populairste vormen van wedden in ons land, maar ook wereldwijd. Dit wordt veelal in huiselijke sferen gedaan (op een briefje schrijven en wedden maar!) of via de welbekende TOTO. Sinds de legalisering van online gokken in Nederland, zien we echter ook dat het aantal legale bookmakers en daarmee ook het aanbod van voetbalwedden flink is toegenomen. Dat maakt het voor frequent wedders nóg interessanter om eens een gokje te wagen.

Wil jij ook een gokje wagen tijdens de Europa League? Hier moet je aan denken voor het grootste succes!

Lees je goed in

Wie denkt dat voetbal maar een saai en voorspelbaar spel is, heeft het goed mis. Om echt goede en accurate voorspellingen te kunnen doen, is het belangrijk om voldoende inzicht en kennis te vergaren. Hier komt veel bij kijken. Zo kun je bijvoorbeeld onderzoek naar de actuele ontwikkelingen, de historie van de elftallen, de huidige trainer, enzovoorts. Op basis van al die informatie kun je een voorspelling doen. Met voldoende kennis, ervaring en een tikkeltje geluk kan je al heel ver komen.

Wist je dat veel bookmakers ook nog eens voor iedere wedstrijd hun eigen voorspelling doen? Hierbij geven ze de winkansen aan voor beide ploegen. Dit is goed om als leidraad te houden. Zeker wanneer je slechts een beginner bent in het voetbalwedden. Deze voorspellingen worden gebaseerd op de kracht van het elftal, maar ook op de actuele ontwikkelingen (denk aan blessures, het ontbreken van belangrijke spelers, rode kaarten, miscommunicatie met de trainer, enzovoorts). 

Blijf realistisch 


Voetbalwedden is een goede manier om het spel net wat meer dimensie te krijgen. Stiekem kan het ook heel verslavend zijn voor de ware voetbalfan. Daarom is het vooral belangrijk om zo realistisch mogelijk te blijven. Bedenk goed dat rijk worden met voetbalwedden vrijwel onmogelijk is. Wil je dit realiseren, dan zal je wel héél veel mazzel moeten hebben. Een kans die zo klein is dat je hier simpelweg geen rekening mee hoeft te houden. Dit betekent tegelijkertijd dat je ook zorgvuldig met je geld om moet gaan. Door te wedden loop je immers altijd risico. Het is van belang dat je deze risico’s zo veel mogelijk beperkt. Blijf realistisch en zet enkel geld in wat je daadwerkelijk kunt missen.