Welke 4 stadions jij in Spanje nog moet bezoeken!

Welke 4 stadions jij in Spanje nog moet bezoeken!

oktober 31, 2022 0 Door Bart Jans

Staat er een vakantie naar Spanje op het programma? Dan is een stadionbezoek een echte aanrader! Door zijn rijke voetbalhistorie kent Spanje enkele prachtige stadions. Ben je op zoek naar inspiratie voor een bezoekje aan een historische voetbaltempel? Sla deze vier dan zeker niet over!

Camp Nou

Camp Nou. Het half ingegraven stadion is misschien wel hét pronkstuk van Barcelona. Wanneer je richting het stadion rijdt, doemt het massale betonbouwwerk opeens op tussen de overige gebouwen. Het stadion is al meer dan 60 jaar oud en ademt voetbal. ’s Werelds beste voetballers hebben er gespeeld en vele zullen nog volgen. Met een capaciteit van bijna 100.000 zitplaatsen is het Camp Nou tevens het grootste voetbalstadion van Europa. En het stadion wordt nog mooier en groter, want de komende jaren wordt er flink gerenoveerd. In 2025 zullen 105.000 toeschouwers kunnen genieten in een nieuwe, prachtige voetbaltempel.  

Estadio Santiago Bernabeu

Noemen we het Camp Nou, dan kunnen we ook niet om het Santiago Bernabeu heen. Het stadion van Real Madrid is vernoemd naar de oud clubpresident. De voetbaltempel ondergaat momenteel een renovatie en biedt plaats aan meer dan 80.000 fanatieke toeschouwers. Het Bernabeu kenmerkt zich door de steile tribunes en fraaie architectuur. Niet voor niets was dit stadion het strijdtoneel voor de finale van het EK voetbal in 1982.

Estadio Metropolitano

Waar Atletico Madrid vroeger zijn wedstrijden afwerkte in het Vicente Calderon, is deze sinds 2017/2018 ingeruild voor het Metropolitano. Dit hypermoderne stadion heeft een capaciteit van bijna 70.000 en heeft al verschillende grote finales gehost. Denk aan de Champions League finale van 2019 en de Spaanse bekerfinale in 2018. 

Estadio Benito Villamarín

Tot slot benoemen we het Estadio Benito Villamarín. Dit stadion, waarschijnlijk nog niet bij iedereen bekend, is de thuishaven van Real Betis. Het stadion van de club uit Sevilla is bijna 100 jaar oud en al enkele keren gerenoveerd. Het prachtige stadion, volgebouwd met groen-witte stoeltjes, biedt plaats aan meer dan 60.000 toeschouwers. Het stadion was onder andere decor van de roemruchte 12-1 wedstrijd van Spanje tegen Malta in 1983. Wanneer je in Sevilla bent, is het bezoek aan het Estadio Benito Villamarin een echte aanrader!

SKOR

Ben jij ook een voetballiefhebber? Dan ben je bij SKOR aan het juiste adres voor al jouw voetbalspullen. Hier vind je alle benodigdheden voor jouw vereniging. Denk aan voetbalmaterialen, trainingsmaterialen en materialen voor accommodaties. Zo zijn de kwalitatieve SKOR dugouts een aanrader. Hiermee zit jij gegarandeerd droog langs de lijn. Bekijk nu de website voor alle opties!