Welke aanhanger ben ik nodig?

Welke aanhanger ben ik nodig?

april 6, 2022 0 Door Bart Jans

Ben je op zoek naar een geschikte aanhanger die het beste past bij de klussen die jij uitvoert. Dan is het belangrijk dat je het juiste type aanhanger aanschaft. Welke aanhanger je nodig bent is afhankelijk van de werkzaamheden die je wil gaan doen met de aanhangwagen. Dit is zowel voor de hobbyist als de professionele gebruiker van belang.  De keuze kan dan ook lastig zijn vanwege de ruime keuze die beschikbaar is. In deze blog kom je meer te weten over de beschikbare type aanhangers.

De plateauwagen en bakwagen

Eén van deze twee type aanhangers heb je ongetwijfeld wel eens zien rijden. Deze aanhangwagens zijn dan ook het meest voorkomend. Op het eerste oog lijkt er misschien niet veel te verschil tussen de bakwagen en plateauwagen maar dit is niet het geval.
De wielen van een plateauwagen zitten namelijk aan de onderkant van de laadvloer. Terwijl de wielen van een bakwagen aan de zijkant gepositioneerd zijn. Misschien klinkt dit  nu niet als een groot verschil maar het heeft wel gevolgen. Doordat de wielen van een plateauwagen aan de onderkant zitten kunnen alle borden gemakkelijk ingeklapt worden. Waardoor je de aanhanger ook met een heftruck kan laden en lossen. Ook heb je in verhouding een grotere laadbak.
Een bakwagen heeft de wielen aan de zijkant waardoor het gewicht lager komt te liggen, dit maakt de wegligging van een bakwagen beter ten opzichte van de plateauwagen.

Aanhangers voor professioneel gebruik  

Wanneer je een aanhanger intensief gebruikt en hier vaak of zelfs dagelijks zware objecten mee vervoerd is het natuurlijk van belang dat je aanhangwagen dit ook aan kan. Hiervoor is de ene aanhangwagen beter geschikt dan de andere.
Een type aanhanger die hier zeer geschikt voor is en die ik hier graag wil uitlichten is de Hulco Medax plateauwagen. Dit type is verkrijgbaar in allerlei verschillende afmetingen en draagvermogens. Maar dit is niet het enige voordeel van de Medax.

Voordelen van een Hulco Medax

  • Cassette voor oprijplaten (aluminium of staal)
  • Aluminium borden
  • AL-KO onderstel
  • Sterk en robuust chassis

Mocht je nu nog niet overtuigd zijn van de Hulco medax, bekijk hier de aanhangers en het ruime assortiment aanhangers van aanhangwagendirect.nl en de andere voordelen van de Hulco Medax plateauwagen.

Aanhangers die ook veel professioneel gebruikt worden zijn de kip aanhangwagens. Een kipper is namelijk ideaal wanneer je de aanhanger vaak moet lossen. Een kipper kan je hierin veel tijd opleveren door dit niet steeds met de hand te moeten doen maar bijvoorbeeld alleen op een knopje hoeft drukken. Hierdoor zal de laadbak vele malen sneller leeg zijn. Hierdoor kiezen de echte professionals vaak voor een kipper.

Zijn er meer type aanhangers

Zoals je eerder hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende type aanhangwagens. Maar die zijn natuurlijk nog niet allemaal voorbij gekomen. Bijvoorbeeld de machinetranporter of autotransporter, deze aanhangers zijn bedoeld om andere voertuigen te vervoeren die bijvoorbeeld niet op de weg mogen of kunnen rijden.
Natuurlijk kunnen we de motortrailer dan niet vergeten. De motortrailer is populair onder de vakantiegangers (met een motor natuurlijk). Met een motortrailer voorkom je alle saaie snelweg kilometers en kan je nieuwe plekken verkennen met de motor.
Over vakantiegangers gesproken, de bagagewagen is de meest gebruikte aanhanger voor op vakantie. Dit komt door de klep aan de bovenzijde waardoor je de aanhanger gemakkelijk af kan sluiten. Ook kan je meteen bij de gehele lading vanaf de bovenkant, erg handig natuurlijk.

Twijfel je nog over welke aanhanger je nodig bent? Dan kan je contact opnemen met een aanhanger specialist, bijvoorbeeld Aanhangwagendirect.nl. Deze aanhangwagen specialist beschikt over een ruim assortiment met goede kwaliteit aanhangers. Het assortiment aanhangers van Aanhangwagendirect bestaan uit merken zoals Humbaur, Hulco, Eduard en Anssems. Neem gemakkelijk en snel contact op met de klantenservice voor extra informatie.