Welke aanhanger beveiliging is er op de markt?

Welke aanhanger beveiliging is er op de markt?

februari 5, 2024 0 Door Bart Jans

Voor het beveiligen van jouw aanhanger zijn er veel verschillende opties. Maar welke mogelijkheden zijn voor jouw aanhanger het beste en kan je sommige sloten ook combineren met andere? Dit zijn de vragen die wij gaan behandelen in deze blog. Zodat jij, naast het veilig rijden op de weg, ook veilig je aanhanger achter kan laten!

Aanhanger beveiliging soorten

Je kan je aanhanger op verschillende manieren beveiligen. Hier zijn een aantal verschillende beveiligingssoorten:

  • Disselsloten: Disselsloten zijn waarschijnlijk de meest voorkomende sloten, dat komt omdat ze ook erg veilig zijn en ervoor zorgen dat de aanhanger niet aan de auto aangekoppeld kan worden. Disselsloten zijn er in verschillende uitvoeringen waarbij er sommige ook alleen passend zijn op specifieke koppelingen, let hier dus goed op!
  • Wielklemmen en kettingsloten: Voor het beveiligen van je wiel, kan je wielklemmen of kettingsloten gebruiken. Deze zorgen ervoor dat het wiel niet meer kan draaien. Een wielklem kan je vaak voor de meeste aanhangers gebruiken, je moet alleen kijken of de inchmaat van de band niet te groot of te klein is. 
  • SCM gekeurde sloten: Wil je de verzekering blij maken? Dan moet je kijken naar SCM gekeurde sloten. Deze zijn namelijk door een keuring heen gekomen waarbij bepaald wordt of het aan de eisen van de verzekeraar voldoet. De SCM gekeurde disselsloten zijn vaak passend op bepaalde koppelingen, zorg ervoor dat je goed controleert welke jij nodig hebt!
  • Parkeerpalen: Voor het afbakenen van jouw terrein kan je parkeerpalen gebruiken. Hiermee zorg je ervoor dat je aanhanger niet van het terrein afgereden kan worden. Een parkeerpaal kan je in de meeste gevallen gemakkelijk monteren. Ook zijn er parkeerpalen met een trekhaak kop, daarop kan je dan je aanhanger vastzetten, zodat deze ook niet verplaatst kan worden. 
  • Steek- & hangsloten: Steekslotjes zijn eenvoudig te gebruiken op de koppeling van de aanhanger. Deze zijn ook maar passend op specifieke koppelingen. Hangsloten kunnen worden gebruikt in combinatie met disselsloten, zodat het slot beveiligd is. Maar je kan ook andere dingen beveiligen met hangsloten, zoals je disselkist of een kluisje. 

Kan je aanhanger beveiliging combineren?

Welke beveiliging is passend op jouw aanhanger? En kan je het ook combineren met elkaar? Sommige beveiligingsopties zijn wel te combineren. Je kan namelijk een wielklem tegelijk gebruiken met een disselslot, omdat het niet bij elkaar in de buurt gemonteerd zit. Twee disselsloten monteren gaat een lastige klus worden, aangezien deze vaak gespecificeerd zijn voor een type koppeling en je het allebei op de koppeling plaatst. Je zou er wel voor kunnen kiezen om een parkeerpaal, disselslot, wielklem en een gps tracker aan te schaffen. Dan is er niemand die jouw aanhanger kan pakken!

Meer beveiliging informatie

Heb je na het lezen van deze blog meer informatie nodig over het beveiligen van jouw aanhanger? Neem eens een kijkje bij Aanhangwagendirect.nl. Bij Aanhangwagendirect hebben ze alle bovengenoemde sloten, deze zijn makkelijk te vinden op hun site. Je kan met vragen terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect. Ze zullen je vraag zo goed mogelijk behandelen en antwoorden.