Welke honing gebruiken wij voor hakhoning

Welke honing gebruiken wij voor hakhoning

juni 10, 2021 0 Door Bart Jans

Welke soorten honing kun jij benoemen?

Als je in de schappen gaat kijken van een supermarkt, dan zie je vaak meerdere soorten honing staan.
De populairste die je zal zien staan is de bloemenhoning. Deze komt voor in zowel vaste als vloeibare vorm, heeft een zoete smaak en is voor allerlei recepten bruikbaar.

Een andere bekende honingsoort is de Klaverhoning. Deze heeft een witte tot goudgele kleur en is wat meer boterachtig van structuur. Deze dikkere honing wordt gemaakt van de nectar van de witte klaver en is te herkennen aan zijn lichte karamelsmaak.

Een gewilde soort van toeristen in Griekenland is de Tijmhoning. Dit is een vloeibare honing met een roodbruine kleur en een kruidige smaak. Wanneer deze honing versuikerd, zal je merken dat de smaak en kleur intenser worden.

De koning onder de honing!

De koning onder de honing is de Heidehoning. De heidebloemen die bijen hiervoor gebruiken, staan in Nederland en België onder druk, waardoor je deze honingsoort minder snel zult tegenkomen. Daarnaast worden de bijen alleen van begin augustus tot half september op de heide geplaatst, waardoor de heide-raathoning soms maar enkele weken per jaar beschikbaar is.
Heidehoning heeft een kruidige, pittige smaak, ruikt wat houtachtig en heeft een donkerbruine kleur. De honing is wat duurder, maar kan ook dunner gesmeerd worden vanwege de pittige smaak. Als je de pot met Heidehoning omdraait en de geleiachtige honing loopt er niet uit, dan weet je dat je goede Heidehoning hebt.

Als je langsgaat bij een imker zal je horen dat er nog véél meer soorten honing zijn.

Waar halen wij de honing voor onze snoepjes?

Onze honing komt vanaf een lokale imker: Imkerij Op ’t Sandt in Loon op Zand. Omdat honing een natuurproduct is, is de hoeveelheid beschikbare honing bij een imker afhankelijk van verschillende factoren. Daarom komen wij graag in contact met nog meer lokale imkers om mee samen te werken. Wil je hakhoning bestellen? Bekijk dan eens de fijne webshop van hakhoning.shop.

Ben of ken jij een bijenliefhebber en lijkt het je leuk om ook van jouw honing snoepjes te hebben? Ga dan snel in gesprek met Erik over zijn Hakhoning.