Zo kleed jij je goed voor een date

Zo kleed jij je goed voor een date

maart 10, 2022 0 Door Bart Jans

Heb je een date? Gefeliciteerd! Ook als jij al (langere tijd) een relatie hebt is het belangrijk om af en toe op date te gaan. Of je nu net iemand kent of al langer, blijf je best doen voor de ander! Dit doe je door onder andere je goed te kleden tijdens je date. Hier lees jij hoe je dit doet.

Verzorging

Zorg ervoor dat je haar goed zit. Het liefst ga je vlak voor je date naar de kapper. Zo weet je zeker dat je kapsel goed zit. Was je haar voor je date zodat het niet vet is. Heb je een baard? Zorg dan dat je baard er netjes uitziet. Trim het bij en/of kam je baard. Je kunt je baard ook extra verzorgen met olie voor je baard. Je huid kan je verzorgen door te scrubben en in te smeren met een verzorgende crème.

Outfit

Kies een outfit die past bij de soort date die je gaat doen. Ga je naar een restaurant? Als je naar een duurder restaurant gaat kies dan voor een nette outfit. Bij een normaal restaurant past een meer casual outfit. Je kunt bijvoorbeeld een nette broek combineren met een sweater en sneakers of nette schoenen. Het is belangrijk dat je niet underdressed of overdressed bent. Onderzoek daarom goed wat voor stijl past bij de locatie waar je jouw date hebt. Is het wisselend weer? Kies dan voor lagen kleding. Zo kan je iets uitdoen als je het warm krijgt. Hiermee voorkom je dat je onprettig gaat ruiken, doordat je zweet door de warmte of nerveusheid.  

Sieraden

Met de juiste heren sieraden kan je jouw outfit net een extra touch geven. Houd het wel minimalistisch. Met te veel sieraden kan je een verkeerde indruk geven. Het kan de indruk geven dat je wilt opscheppen over je geld. Een zilveren armband heren is bijvoorbeeld een goede keuze. Zorg ervoor dat het sieraad passend is bij je outfit. Andere goede keuzes qua heren sieraden zijn bijvoorbeeld een stalen horloge, stalen herenarmband of een mooie zegelring. 

Je uiterlijk is natuurlijk niet alles. Je laat de date slagen door je goed te gedragen. Doe de deur open voor je date, schuif de stoel aan en neem een kleinigheidje mee zoals een klein bosje bloemen. Stel ook voor om je date op te halen. Door een klein gebaar laat je zien dat je jouw date waardeert.