Zo maak je jouw bedrijf geliefd in de zomer

Zo maak je jouw bedrijf geliefd in de zomer

juli 29, 2021 0 Door Bart Jans

In de zomer hebben mensen vaak erg weinig zin om te werken. Het benauwde weer zorgt ervoor dat mensen een beetje lui worden. Ook hebben mensen een vakantie mentaliteit. Toch moeten bedrijven gewoon doorwerken, en wil jij ook dat jouw werknemers het leuk vinden om naar werk te komen. Van ijs bestellen tot zorgen voor extra uitjes, zo maak jij het bedrijf productief in de zomer.

Snacks

Als je een kantine hebt in jouw bedrijf, of als je een winkel hebt, dan is een ijsmachine onmisbaar. Ook zit er vaak veel suiker in, waardoor mensen weer wat energie krijgen op werk in die hitte. Ook kan je er klanten door trekken als je een eigen winkel hebt, en als je je zorgen maakt over dat het gaat smelten, via sites als ijsexpress.nl kan je het gewoon gelijk laten bezorgen door kwaliteitsbedrijven die ervoor zorgen dat alles vlekkeloos gaat.

Temperatuur

Je wilt dat de werksfeer aangenaam is. Denk na over hoe het gebouw in elkaar zit, en zorg dat er genoeg ventilatie is. Als je geen airconditioner hebt, zorg dan voor ventilators. Die kan je overal vrij goedkoop krijgen, zeker als je ze als bedrijf inkoopt. Ook is het fijn als je buiten wat parasols kan neerzetten, dan kunnen mensen ook buiten hun lunchpauzes houden.

Uitjes

Organiseer wat leuke dingen die je kan doen met jouw werknemers. Zo zorg je voor meer teamgevoel maar ook is het weer iets leuks om naar uit te kijken. Zorg dan wel dat het iets is wat veel mensen leuk vinden, mogelijk iets waar alcohol een rol speelt. Ook is lekker eten nooit een misser.

Als jij jouw werknemers wilt motiveren in de zomer, ga dan vooral met ze in gesprek. Waar hebben ze behoefte aan? Misschien hebben ze wel wensen die heel makkelijk realiseerbaar zijn.