Zo voorkom je dat inbrekers toeslaan

Zo voorkom je dat inbrekers toeslaan

mei 4, 2022 0 Door Bart Jans

Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar inbraak is voor iedere woning helaas een risico. De meeste inbrekers proberen zo snel mogelijk te werk te gaan, dus hoe langer ze er over doen om jouw woning binnen te komen, hoe groter de kans is dat ze het uiteindelijk opgeven. Zorgeloos en veilig wonen kun je gelukkig makkelijk regelen. Met deze tips zorg je er op een snelle manier voor dat inbreken in jouw woning zo goed als onmogelijk wordt.

Installeer een alarm

Geef inbrekers geen schijn van kans door te zorgen voor optimale veiligheid in en om huis. Bijvoorbeeld door het installeren van een digitaal alarmsysteem in de woning. Met een camera die ingebouwde bewegingssensoren heeft, kun je gemakkelijk op je tablet of mobiele telefoon zien wanneer een ongewenste indringer voor de deur staat, zelfs wanneer je zelf niet thuis bent. Mocht iemand een poging doen om je huis in te komen gaat er direct een luid alarm af, waardoor ze zo op de vlucht slaan.

Beveilig de woning met goede sloten

Zorg dat de woning is beveiligd met stevige sloten op alle ramen en deuren. Vervang verouderde sloten eventueel door moderne cilindersloten. Een cilinderslot is meer inbraakbestendig doordat de sleutel hiervoor moeilijker na te maken is. Voor extra beveiliging is het aan te raden om een inbraakstrip langs de deur plaatsen, waardoor het nog moeilijker is om de deur open te forceren.

Sluit deuren en ramen goed af

Wanneer je woning eenmaal van goede sloten is voorzien moet je deze natuurlijk ook daadwerkelijk gebruiken. Zorg er dus voor dat je de woning altijd goed afsluit wanneer je weggaat. Controleer of er geen ramen openstaan en draai de voordeur goed op slot. Doe dit ook wanneer je maar heel even weggaat – inbrekers kunnen namelijk binnen 5 minuten al hun slag slaan!

Leg geen sleutel neer

Soms kan het makkelijk lijken om een extra sleutel onder de deurmat neer te leggen. Of om een sleutel te verstoppen in een bloempot of ergens anders vlakbij het huis. Helaas is dit niet heel slim, want inbrekers weten zelf ook heel goed dat zij op deze plekken vaak een extra sleutel kunnen vinden. Geef ze dus niet de kans om dit te doen en bewaar geen extra sleutel vlak buiten het huis.

Berg kostbare spullen veilig op

Probeer kostbare spullen zoals laptops, camera’s en sieraden niet in het zicht te laten liggen in huis. Ga je van huis weg, berg deze spullen dan snel even op, bijvoorbeeld in een la in een kast. Nog beter is het om een kluis in huis te hebben. Hoe moeilijker je het inbrekers maakt om bij kostbare bezittingen te komen, hoe groter de kans dat ze er nooit vandoor zullen gaan met jouw eigendommen.